Кметът Гелев: Постъпленията са с близо 35% повече от 2018 г.

 

Около 43 000 лв. са постъпили в хазната на община Сапарева баня като туристически данък миналата година. От местната управа отчитат ръст на приходите от налога. „Постъпленията от туристически данък за миналата година са около 43 000 лв. Има увеличение с около 35% – през 2018 година са били 30 000 лв. По бюджет бе заложено 60% изпълнение на приходите от този данък. Това не е реализирано, но вървим в правилната посока”, коментира кметът на курорта Калин Гелев.

Както е известно, в планинската община от години имат проблем с некоректни хотелиери, собственици на къщи за гости, места за настаняване и подслон и места за настаняване, които не заплащат своевременно дължимия туристически данък. Най-коректните платци за 2019 година, са собствениците на хотела на БДЖ в курорта Паничище, хотел „Емали” и къща за гости „Парка” в Сапарева баня, казаха от общинската управа.

Спрямо некоректните платци общината има право да предприеме мерки за събиране на дължимото, върху което се начислява и лихва.

Please follow and like us:

1 коментар

  1. Некадърна администрация.Нито си събира данъците ,нито упражнява контрол каква заетост има на легловата база.А да обяснява как няма пари за нищо -златни са.

Comments are closed.