16 процента ръст на нощувките отчита община Разлог за изминалата 2019 година

16 процента ръст на нощувките отчита община Разлог за изминалата 2019 година, съобщават от пресцентъра на общината. Данните са представени от кмета на Разлог Красимир Герчев по време на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата, която се е състояла в Разлог, са присъствали и хотелиери, представители на местната и централна власт, кметове на населени места в общината и граждани.
Нощувките на територията на общината през 2019 година са били над 376 хиляди, което е значително увеличение спрямо предходните две години, е посочил още кметът на Разлог. Като важна задача Герчев е изтъкнал изграждането на система от отношения между различните министерства и синхронизиране на работата на Министерството на туризма и регионите. “Туризмът не е отделна индустрия, а съвкупност на компоненти от различни области. Например основната инфраструктура изисква по-нататъшно развитие. Важно е създаването на кадри, подготвени за работа в отрасъла”, е казал още по време на срещата кметът на Разлог.
Министърът на туризма Николина Ангелкова е очертала добри перспективи за развитието на специализираните видове услуги, визирайки балнео- и СПА, които са от голямо значение за тази част на България.
В това отношение Разложкият край и особено село Баня се обособяват като целогодишни центрове за здравен туризъм, посочват още от пресцентъра на община Разлог.