16 процента ръст на нощувките отчита община Разлог за изминалата 2019 година, съобщават от пресцентъра на общината. Данните са представени от кмета на Разлог Красимир Герчев по време на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата, която се е състояла в Разлог, са присъствали и хотелиери, представители на местната и централна власт, кметове на населени места в общината и граждани.
Нощувките на територията на общината през 2019 година са били над 376 хиляди, което е значително увеличение спрямо предходните две години, е посочил още кметът на Разлог. Като важна задача Герчев е изтъкнал изграждането на система от отношения между различните министерства и синхронизиране на работата на Министерството на туризма и регионите. „Туризмът не е отделна индустрия, а съвкупност на компоненти от различни области. Например основната инфраструктура изисква по-нататъшно развитие. Важно е създаването на кадри, подготвени за работа в отрасъла“, е казал още по време на срещата кметът на Разлог.
Министърът на туризма Николина Ангелкова е очертала добри перспективи за развитието на специализираните видове услуги, визирайки балнео- и СПА, които са от голямо значение за тази част на България.
В това отношение Разложкият край и особено село Баня се обособяват като целогодишни центрове за здравен туризъм, посочват още от пресцентъра на община Разлог.

Please follow and like us: