Нови двама ръководители в Детско-юношеската школа на „Пирин” (Благоевград)

Задачата пред Радостин Александров и Стивън Хамилтън ще бъде да превърнат ДЮШ на „орлетата” в една модерна академия.

Школата на „Пирин” (Благоевград) стартира своята реконструкция, пише pirinsport.com. „Орлетата” вече имат двама нови ръководители, които ще имат основната задача да осъвременят и превърнат ДЮШ на клуба в една модерна академия.
Тя ще бъде оглавена от младия специалист Радостин Александров. Той е завършил Българска треньорска школа с лиценз УЕФА А и е придобил десетки квалификации и дипломи от най-добрите европейски футболни академии, включително въведената вече в „Пирин” Карвър система. Изкарал е стажове в отбори като „Лестър”, „Барселона”, „Еспаньол” и „Аталанта”. Работил е като анализатор към БФС, треньор в „Берое”, а до последно е ръководител на частната школа „Спартак 1919“ в Плевен.
Заедно с Александров, Академията на ФК „Пирин” ще разполага и със сериозния опит на северноирландския специалист Стивън Хамилтън. Той ще заеме поста отговорник развитие на юношите на „Пирин”, включително и на бъдещия женски отбор и школа, който проект предстои да бъде стартиран скоро. Негова основна задача ще бъде структурирането на новата академия въз основа на модерни технологични и практически методи, които ще улеснят работата на треньорите и персонала в клуба. Хамилтън има огромен опит, натрупан основно в различни академии в САЩ и Северна Ирландия.
В близките дни предстои официална пресконференция и представяне на новия проект за бъдещата академия на „Пирин” (Благоевград).