„Марек Юнион-Ивкони” не успя да спре „Нефтохимик 2010” за Купата на България

Виктор Карагьозов

Класата в края на втория и третия гейм даде преимущество на съперника, коментира наставникът на дупничани Виктор Карагьозов

„Марек Юнион-Ивкони” не успя да поднесе изненадата на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Дупничани загубиха с 0:3 (9:25, 25:27, 22:25) гейма от „Нефтохимик 2010” в двубой, игран в бургаската зала „Младост”.
Домакините, подкрепяни от своите фенове, започнаха много силно първия гейм и поведоха с 8:0. Дупничани прекъснаха тази серия на съперника си, но силите им не стигнаха за нещо повече.
Дупнишкият клуб започна далеч по-добре втората част и поведоха с 8:6 в началото й. Бургазлии изравниха и последваха много оспорвани разигравания за всяка точка. В края на гейма обаче нервите на „нафтата” се оказаха по-здрави и домакините успяха да го затворят при 27:25.
Третата част отново стартира с преднина за марекчани. „Нефтохимик 2010” също вдигна оборотите и подобно на втория гейм, борбата за всяка точка бе голяма. „Марек Юнион-Ивкони” дори водеше с две точки в средата, но тимът от Бургас изравни и на свой ред поведе. Борислав Апостолов и компания се опитаха да се върнат в гейма, но домакините не позволиха това и спечелиха двубоя с 3:0.
Късно снощи „Нефтохимик 2010” се изправи на финала срещу другия фаворит за спечелването на трофея – „Хебър” (Пазарджик).
„Важното е, че в процеса на мача успяхме да се вдигнем чисто психологически, не както бяхме в първия гейм. Класата в края на втория и третия гейм даде преимущество на „Нефтохимик”, както и групирането на блок и взаимодействието помежду им и противодействието на Ники Николов в центъра. В първия гейм освен психологическия фактор повлия и поемането, разсеяни топки на относително лек сервис, оттам и плахост в играта. Когато нещата са по-спокойни, когато се опитаме да покажем нашите възможности, играем равностойно. Дори когато имаме добро посрещане, не завършваме по най-добрия начин нашата атака. Работим върху това нещо, с течение на времето ще се подобри. Безспорно Златан беше лидер на терена, държеше ниво на елемента посрещане. Надявам се да изчистим грешките и да станем по-ефективни в играта на висока топка. За всичко е нужно време”, коментира загубата наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов.