Убийство в Кюстендил, ОТНОВО В КВ. „ГЕРЕНА”: В пиянски изблик 64-годишният Сашо уби жена си, тормозел я от години, задържан е за 72 часа

Зад белите пердета на 2-рия етаж е станало убийството.
  • Драмата се разиграла в семейното им жилище в бл. 184 в събота, роднини се усъмнили в естествената смърт на Райка Димитрова

Поредното убийство разтресе в събота кв. „Герена” в Кюстендил. Това е жилищният район, добил славата на Туинпийкс, заради станалите три убийства за по-малко от половин година. Този път смъртта си намери 63-годишната Райка Димитрова, а като заподозрян за смъртта й е задържан 64-годишният й съпруг Сашо. На входа на блок 184, където семейството живее от неговото построяване, вече има некролог, който е от семейството на жертвата и известява, че погребението ще бъде на 20 януари. Сигналът в полицията е постъпил от роднини на Райка, която починала в жилището си, намиращо се на 2-рия етаж. Те се усъмнили, че смъртта й не е естествена и подали сигнал.

Хора, живеещи в блока, не пожелаха да бъдат снимани, но споделиха, че Райка системно е тормозена от съпруга си, особено когато е бил под влиянието на алкохол, а това се случвало повече от 25 години. “След като вече беше пиян, посягаше на жена си, но тя си мълчеше. Не се оплакваше на никого от блока, камо ли в полицията”, коментираха съседите.

Пред входа е поставен некролог.

Трупът на жената е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. При първоначалния оглед са установени следи от побой, както и порезни рани по тялото. Точната причина са смъртта се очаква от патоанатома на кюстендилската болница. До този момент са иззети множество веществени доказателства. Работата по започнатото досъдебно производство продължава под прякото ръководство на дежурен прокурор от ОП-Кюстендил.

Заподозреният за убийство Сашо е задържан за 72 часа с постановление на Окръжен съд-Кюстендил, съобщиха от полицията.

Това е четвърто убийство за повече от половин година в кюстендилския квартал „Герена“.

През месец юли 2019 г. 42-годишният Иво преби до смърт майка си Юла, на 72 г. На 7 септември 75-годишният Симеон Стоянов удуши Васил Стойчов, на 45 г., а повод за зверското престъпление бе интимна връзка между жертвата и съпругата на Сашо, 38-годишната Камелия. В началото на октомври след скандал на улицата живота си загуби и 45-годишният Христо Смиленски, прободен до смърт с нож от 47-годишния Георги Стоичков.