SmartyKids Дупница със Сертификат от корейски специалист по ментална аритметика

През декември  2019 година  в хотел Best Western Premier в София се проведе първото в България и Европа международно обучение по ментална аритметика с корейския специалист Ким Тае Су. Той пристигна в страната ни по специална покана на международната верига детски образователни центрове SmartyKids.

Преподаватели от България и Румъния се събраха заедно, за да повишат своята квалификация, да обменят ценен опит и да получат нови знания от корейското светило в менталната аритметика. Те откриха много нови приложения на сметалото “абакус”, които ще споделят чрез знанията си в час с децата.

Ким Тае Су е преподавател от 35 години по ментална аритметика. Първите 20 години е преподавал на деца, а последните 15 години обучава преподаватели. В момента управлява академия за ментална аритметика, професор е и преподава в университета „Донг-А“ в гр. Бусан и уважавано име в академичните среди. Той е изпълнителен директор на SEMSCHOOL – Южна Корея. Автор е на 33 учебника по ментална аритметика. Представител е на International Abacus Math Education Society.

Менталната аритметика на SmartyKids се наложи като предпочитан развиващ курс за деца от 4 до 12 години.

Всичко това заради съчетанието на множество иновативни методи. Чрез авторската геймификация – игри и забавления, съчетани със специални онлайн тренажори, децата могат да развиват уменията си навсякъде и по всяко време. Една от основните цели на методиката е да се пребори с клиповото мислене. Брандът се стреми мобилните устройства (смартфони, таблети, лаптопи) да се използват с образователна цел, представени под формата на различни игри с печелене на точки. По този начин, вместо да изгуби време пред екрана, детето се развива, докато се забавлява с предизвикателствата на тренажорите.

Детски развиващ център SmartyKids – Дупница вече обучава първите малки Смартита. Те безстрашно се впуснаха в нови приключения, въоръжени със силата на своя ум и абакуси в ръце, готови да помагат на героя Смарти да премине през различни предизвикателства, като разбиват кодове и задачи.

Провеждат се безплатни демо уроци всяка седмица за всички, които искат да получат отговор на въпроса “Що е то ментална аритметика” и какво представлява SmartyKids  геймификацията.

Запазете час за безплатен демо урок за Вас и Вашето дете на телефон: 088 909 606 9 и на https://smarty-kids.bg/dupnitsa/