За контрабанда с цигари 40-годишна кюстендилка влезе за 3 години в затвора

Снимка: Архив

Наказание „лишаване от свобода“ за общ срок от 3 години, след привеждане в изпълнение на 2 съдебни решения на Окръжен съд – Кюстендил, започна да изтърпява А.С. (на 40 години от Кюстендил). Тя е установявана многократно да пренася през границата със Северна Македония кутии цигари без български акцизен бандерол.

С решение от 10 януари т.г. Окръжен съд – Кюстендил потвърждава определение на Районен съд – Кюстендил, с което подсъдимата е призната за виновна в престъпление от общ характер, като й е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „общ“ и „глоба“ в размер на 2000 лв.

Съдът привежда в изпълнение и наказание, наложено на подсъдимата със споразумение, влязло в сила на 05.11.2014 г.: „лишаване от свобода” за срок от 2 години, изпълнението на което е било отложено за изпитателен срок от 3 години – за извършено на ГКПП „Гюешево” през периода 27.05.2012г. – 11.01.2014 г. престъпление от общ характер, а именно: пренасяне през границите на страната на кутии цигари, без знанието и разрешението на митниците.

Решението на Окръжен съд – Кюстендил не подлежи на протестиране и обжалване.

Лицето е задържано на 13.01.2020 г. и приведено в затвора в гр. Сливен за изтърпяване на двете наказания „лишаване от свобода“.