„Марек Юнион-Ивкони” и „Левски” излизат в люта битка за по-предно класиране

Дупничани имат много важно гостуване в столичната зала „Универсиада”.

„Марек Юнион-Ивкони” и „Левски” ще затворят първия кръг в Суперлигата за 2020 година. Двата тима трябваше да се срещнат в столицата в петък, но двубоят беше преместен за днес. Съперниците са съседи в класирането и мачът се явява изключително важен както за дупничани, така и за „сините”.
Тимът от Дупница в момента се намира на 6-о място в класирането с 21 точки (7 победи и 4 загуби). „Левски” пък е 5-и със само един пункт повече (8 успеха и 3 поражения). Така при успех днес възпитаниците на Виктор Карагьозов ще изпреварят левскарите и ще се приближат до заветната си цел, а именно място в Топ 4 на таблицата.
Наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” ще може да разчита на всичките си волейболисти. Съставът ще трябва да се справя без посрещача Златан Йорданов, който преди десетина дни беше трансфериран във втородивизионен турски отбор.
Иначе 12-ият кръг във волейболния ни елит премина без изненади. „Нефтохимик 2010” се наложи с 3:2 при гостуването си на ЦСКА, а „Хебър” отвя „Черно море” с 3:0 гейма в Пазарджик за отрицателно време. „Добруджа 07” не остави шансове на „Пирин” (Разлог) у дома, като „Монтана” също се справи със „Славия” без проблеми. „Дунав” пък взе визитата си на „Арда” в Кърджали с 3:0 гейма.