Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова промени седмичния си график, за да направи работно посещение в община Банско. Известната лекоатлетка беше посрещната от кмета Иван Кадев и зам.-кмета Стойчо Баненски.
„За мен беше чест да присъствам на Световната купа по ски Банско 2020. Поздравявам ви за перфектната работа. Аз съм изключително впечатлена от организацията на състезанията и от това как изглежда Банско – чисто, подредено и красиво. За мен беше удоволствие да гледам толкова много усмихнати лица и в планината, по време на състезанията, но и на площада и по улиците на Банско”, не спести комплиментите си Стефка Костадинова и се зарече в бъдеще никога да не пропуска спортни форуми, които се организират в Банско.
Тя подчерта важността на успешното и безупречно провеждане на състезания от подобен ранг, защото това е най-добрата реклама за града домакин и за България.
„Над 500 млн. зрители от цял свят са видели най-доброто от Банско и България през изминалите три дни. Това е огромна реклама, ефектът от която ще се отрази положително върху спорта и туризма”, каза още именитата спортистка и шеф на БОК.
Стефка Костадинова прояви особен интерес към организирания и масовия спорт в община Банско. Беше приятно изненадана да чуе, че с общински средства се финансира работата на всички регистрирани в общината спортни клубове, а също, че в Банско активно спортуват от най-малките деца до ветераните.
Председателят на БОК проведе още една непредвидена в програмата й работна среща в община Банско – с ръководителите на клубовете за зимни спортове. Те споделиха с нея каква е дейността им, с какви деца работят и какви са техните цели и получиха искреното „Браво” от голямата дама на българския спорт.
Стефка Костадинова е толкова впечатлена от добрата организация на състезанията за Световната купа, че дори обмисля да организира в Банско прояви на БОК и домакинствани от България срещи на Международния олимпийски комитет.
Председателят на БОК сподели, че сега спортна България е изцяло посветена на подготовката на страната ни за предстоящата Олимпиада в Токио, която ще се проведе от 24 юли до 9 август.
„В изключително интензивен режим са всички наши спортисти, които се борят за квоти. Вече имаме спечелени 15-16, тепърва предстои покриване на нормативите за още квоти. Аз не се съмнявам, че България ще се представи достойно на Олимпиадата и защо не – да чуем българския химн”, оптимистично заяви Стефка Костадинова.

Please follow and like us: