Над 60% от заведенията и търговските обекти в Кюстендил останаха затворени заради протест

Хотелиери и ресторантьори се присъединиха към протестиращите в София с настояване ДДС за храни и напитки да падне на 5%

Хотелиери и ресторантьори от Кюстендил заминаха на протест в София. Въпреки че националният протест беше отменен, те отпътуваха за столицата, за да изкажат своето недоволство. Представители на този бизнес в Кюстендил споделиха, че са недоволни от организаторите на националния протест, които по думите им бързо се разколебали само с условията да бъде забавено въвеждането на Наредба 18.
“Не сме се отказали от нашите искания, затова бяхме в София, за да отстоим позицията си. Няма да работим днес, за да работим спокойно утре”, заявиха от Съвета по туризъм в Кюстендил. Те посочиха, че ще отстояват гражданското си право и допълниха, че протестират срещу Наредба 18 и продължават да настояват за намаляване ДДС на 5 процента за храни, напитки и за всички търговски обекти, категоризирани по Закона за туризма. “В противен случай сме обречени на фалит”, казаха още от Съвета по туризъм.

В деня на протеста над 60 от хотелите, ресторантите и питейните заведение в Кюстендил останаха затворени. Кюстендилци нямат спомен някога хранителните и питейни заведение на пешеходната алея в града да не са работили, но коментират, че само с такова обединение от бранша могат да постигнат своите искания.

Както вече съобщихме, персоналът на заведенията в последните дни в града бе облечен с жълти тениски в знак на протест.