Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на 32-годишния Данчо Е. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, по досъдебно производство за кражба, в условията на опасен рецидив.

Председателят на съдебния състав, съдия Йоланда Цекова, обяви мотивите: налице са 2 от 3-те предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, а именно – може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се води досъдебно производство, като той е направил и самопризнания, както и че има опасност да извърши друго престъпление, като се има предвид свидетелството му за съдимост. Данчо Е. е осъждан 26 пъти, от които 7 като непълнолетен. Излязъл е от затвора на 16.11.2019 година.

Той е привлечен като обвиняем за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново, община Дупница. За времето от 01,00 ч. до 02,30 ч. са отнети от гаражно помещение в село Крайници 1 електрожен, ел. кабели и куфар с инструменти и от товарен автомобил, паркиран в село Яхиново, чрез разбиване на ключалка – газова бутилка, червена сигнална лампа, 3 броя колани за повдигане и 5 чифта колани за връзване на материали.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно.

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0

1 коментар

  1. Съдът в Дупница има ли акъл да взима адекватни мерки за осъждан 26 пъти .Има ли Държава България и закони?

Comments are closed.