Задържаха за ден 4-ма души с наркотици в Кюстендил и Дупница

Станиоловата опаковка амфетамин

По време на проведена специализирана операция срещу престъпления, свързани с наркотици, полицаи са установили 27-годишна водачка  на Ауди да управлява след употреба на наркотични вещества в Кюстендилско. Тестът е направен с техническо средство. Младата дама е спряна в близост до село Багренци, на пътя Кюстендил-Дупница. При проверката в дамската й чанта са открити и иззети 31 г канабис, 10 г амфетамин, 5 г МДМА (екстази), последвало е претърсване в дома й, където са открити още 13 г канабис, 23 г амфетамин и 15 г МДМА.

Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. 27-годишната кюстендилка, която е попадала в полезрението на полицията и в друг случай, ще остане в полицейския арест 24 часа.

23-годишен кюстендилец е опитал да осуети полицейска проверка на ул. „Шейново“ в областния град, като е направил безуспешен опит да избяга от униформените и изхвърлил станиолова опаковка. Задържан е, съдържанието на станиоловата опаковка е амфетамин, установен с полеви наркотест. Той е известен на полицията и с други противозаконни деяния.

Задържаха и 25-годишна дупничанка, която е била пътничка в проверен л.а. Дачия. От нея е иззето стъклено шише с течност, която при направения полеви наркотест е реагирала на метамфетамин.

Служители на РУ-Дупница са задържали във вторник 19-годишен младеж за притежание на наркотично вещество. При извършения обиск от него са иззети опаковка канабис и ръчно свита цигара – канабис. Проверката е извършена на ул. „П. Евтимий“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

По случаите е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.