Силният вятър отнесе част от покрива на кухнята майка в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”

Част от покрива на кухнята майка беше отнесен.
  • Една от секциите на светофарната уредба при ГУМ също беше изкъртена

Силният вятър във вторник вечерта нанесе материални щети в Дупница. Част от покрива на кухнята майка в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”, където се приготвя храната за учениците в града, беше отнесен.
Огромната конструкция е прелетяла близо 70 метра и паднала в двор на съседна къща. За щастие няма пострадали, няма сериозни материални щети и по околните сгради. Единствено е пострадала фасадата на намираща се наблизо къща.

Още сутринта комисия от община Дупница извърши оглед на мястото и установи конкретните щети.
„Колегите правят количествено-стойностна сметка и тогава ще стане ясна сумата, която община Дупница ще трябва да плати за ремонта. Дейностите по възстановяването вече започнаха”, разясниха от пресцентъра на кметството.
Директорът на СЕУ „Отец Паисий Хилендарски” Виолета Инкьова заяви пред „Вяра”, че столовата ще продължи със своята дейност.
Вчера в школото нямаше ученици, тъй като те бяха пуснати в междусрочна ваканция. От днес децата подновяват занятията си и ще могат да се хранят в столовата.

Силният вятър изкърти част от светофарната уредба.

Това потвърди и управителят на общинско дружество „Ученически столове” Диана Борисова:
„Към момента няма причина работата на кухнята майка да бъде преустановена. Столовата към училището ще си работи още утре (б.а. – днес). Единственото, което може да спре работата, е рязкото влошаване на атмосферните условия. Снегът засилва и сме подвластни на природата, но се надявам, че няма да има проблеми”.

От Транспортния отдел към община Дупница отстраниха повредата сами.

Буреносният вятър изкърти и една от секциите на светофарната уредба при ГУМ малко след 22 часа във вторник вечерта. Цяла сутрин и в обедните часове пътното съоръжение не работеше, което предизвика известен хаос в пътния трафик. От Транспортния отдел към община Дупница успяха да отстранят проблема сами, без да се налага да бъдат ползвани услугите на специализиран сервиз. Така към 15 часа светофарът на най-оживеното кръстовище в града отново работеше.
От кметството заявиха, че при тях не са постъпили други сигнали за щети, причинени от силния вятър.