Винена дегустация се проведе в Ихтиман, Владимир Лафчийски за трети път грабна първо място

Винена дегустация се проведе в местен ресторант в Ихтиман за седми пореден път от местни производители. За трети път първо място зае в класацията Владимир Лафчийски с букет от симбиоза каберне и мерло от Тракия, Македония и Мизия.

Второ място зае Румен Цветков с мерло и трето – Валери Пейчинов с каберне и мерло от Сандански и Свиленград. През последните няколко години тенденция в града е да се правят вина от известни сортове грозде, като постепенно това се превърна в традиция от производителите. На дегустацията бяха показани различни сортове червени вина, с високи вкусови качества, поднесени с подходящо мезе. Бяха дегустирани 22 вида вина, като всички са произведени на територията на община Ихтиман. Дегустираните вина достигат вкусовите качества на предлаганите вина на Националната винария в град Пловдив.


На събитието бяха поканени над 55 гости, като участие взеха Тодор Андреев, Димитър Дерменджийски, Георги Христосков, Пламен Колев, Валери Пейчинов, Иван Милчев, Владимир Лафчийски, Румен Цветков и други.

Дегустацията на вино е цяла наука, дори изкуство. За да се оценят най-правилно качествата на виното, дегустацията премина през три основни етапа – определяне на външния вид, аромата и вкуса.
Групата има намерение да организира и Ден на домашната ракийчица за Ихтиман и региона около Ихтиман през месец юни.