110 см сняг затрупа Паничище, група деца временно блокирани в курортното селище

Радослав Пишимаров, фейсбук група „Забелязано в Сапарева баня”
  • Снегорините и техниката не са спрели да работят през последните 24 часа, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев

Група деца бяха временно блокирани в хижа „Бор” в Паничище заради голямото количество натрупан сняг в района. Снежната покривка в курортното селище е над 110 сантиметра, което много затруднява придвижването.
„Училищният директор на децата се свърза с нас сутринта и ни помоли за съдействие. С помощта на общинска техника почистихме района около хижа „Бор”, където имаше много сняг, и учениците успяха да си тръгнат. Не е имало никаква критична ситуация, важното е, че успяхме да помогнем. Децата безпроблемно стигнаха до Сапарева баня, където ги чакаше автобусът им. Мисля, че не бяха от нашия регион. Дано вече да са се прибрали по домовете си живи и здрави”, коментира пред „Вяра” кметът на Сапарева баня Калин Гелев.
Той допълни, че пътищата в ръководената от него община и към Паничище са проходими при зимни условия.
„Снегорините и техниката не са спрели да работят през последните 24 часа и мога да кажа, че пътищата са проходими при зимни условия. По пътя към Паничище обаче имаше немалко закъсали автомобили. Но това се е случило, защото водачите не са подготвили колите си за зимната обстановка. Те нито бяха със зимни гуми, нито с вериги. В началото на пътя към Паничище са поставени указателни табели и знаци, на които ясно пише, че зимните гуми и веригите са задължителни”, завърши градоначалникът.