Избраха Дупница за домакин на Европейската купа на шампионите по софтбол

Софтболистките от „Ейнджълс” и наставникът им Николай Пилев ще могат да се радват на подкрепата на дупничани.
  • Градът беше предпочетен пред руската столица Москва и италианския Ла Лоджиа

Дупница беше официално избрана за домакин на Европейската купа на шампионите по софтбол от Втора група. Това се случи на заседание на Европейската федерация във Вилнюс, Литва. Градът влезе в битка за домакинството със столицата на Русия Москва и италианския град Ла Лоджиа. В крайна сметка всички членове на федерацията гласуваха единодушно за Дупница, която ще приеме надпреварата от 17 до 22 август.
Както е известно, през миналия сезон дупнишкият клуб по софтбол „Ейнджълс” спечели исторически требъл. Момичетата на наставника Николай Пилев спечелиха Евролигата, шампионската титла у нас и Купата на България, записвайки златна страница в историята на този спорт в страната ни изобщо. Сега те ще могат да се радват на подкрепата на дупничани по време на престижната надпревара. Очаква се в Дупница да дойдат едни от най-добрите европейски отбори като първенеца на Германия „Фрейзинг Гризлис”, хърватския „Принс” (Загреб), австрийския „Виена Уондърърс”, украинския „Уестър Файр”, полския „Гепарди Зори” и израелския „Тъндърбърдс”.
Отборът, който успее да спечели Европейската купа на шампионите, ще получи правото на автоматична промоция в Премиер лийг, което се води най-престижният и реномиран шампионат по софтбол в цяла Европа.