Заловиха пияни, дрогирани и нередовни шофьори в Пернишко

Четири бързи производства са започнати през почивните дни в Перник.
24-годишен е шофирал автомобил под въздействието на наркотици.
На 8 февруари в пернишкото с. Расник е проверен лек автомобил Ситроен, управляван от 24-годишен жител на с. Мещица. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

46-годишен столичанин е шофирал автомобил с 2,65 промила алкохол в кръвта.
На 9 февруари, около 00,45 ч., на разклона при кариерата в радомирското с. Стефаново е проверен Мерцедес, управляван от 46-годишен от гр. София. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2,65 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Столичанин е шофирал нерегистриран мотоциклет.
Отново на 9 февруари служители от РУ – Радомир проверили мотоциклет Априлия, управляван от 24-годишен от гр. София. Органите на реда констатирали, че моторното первазно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Младежът е задържан за 24 ч. с полицейска мярка. И отново столичанин е управлявал автомобил в нетрезво състояние.
На 9 февруари в района на жп гарата в областния град е проверен Фиат Палио, шофиран от 58-годишен от гр. София. При изпробването му с алкотест „Дрегер“ са отчетени 1,40 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.
Работата по започнатите бързи производства продължава.