Голяма ВиК авария затвори един от главните пътища в Дупница

Мястото на аварията
  •  Работници на водното дружество работиха цял следобед по пробива на канализацията на ул. „Цар Освободител”

Движението по една от главните улици в Дупница – „Цар Освободител”, беше спряно в следобедните часове на вторник. Причината е авария на канализацията в близост до Старата поликлиника в града. Заради аварията на пътя и на тротоара до него бяха изкопани две дълбоки дупки и работниците на ВиК-Дупница работеха по проблема с необходимата техника.

Движението по улица „Цар Освободител” беше спряно.

Двама работници пренасочваха автомобилите по посока към старата автогара. Някои от водачите се съобразяваха с мъжете в зелени жилетки и поставения знак, но други ги заобикаляха. Знак бе поставен на петдесетина метра от мястото на аварията. Така шофьорите, идващи откъм Наковия мост в града, бяха принудени да се отклонят надясно по пътя покрай река Джерман, вместо да продължат по върлото към центъра. Водачите на автобуси от градския транспорт пък спираха малко преди поставения знак, а пътниците, които трябва да слязат на спирката при бившия Учителски институт, трябваше да поемат към центъра на града пеша. Промяната в движението изнерви както шофьорите, така и пътуващите в автобусите на градския транспорт. Щом видеха обаче, че служителите на водното дружество се опитват да отстранят аварията, приемаха по-спокойно временното затруднение.

Пътниците в градския транспорт трябваше да слязат по-далеч от спирката при бившия Учителски институт.
Двама мъже в зелени жилетки обясняваха на шофьорите защо един от най-главните пътища в града е затворен.

„Аварията е сериозна и я е имало от известно време насам, но беше установена скоро. Свързана е с канализацията, а не с водопровода, така че водата няма да спира никъде в града. Виждате, че екипите ни работят за отстраняването й и се надявам в близките часове да са готови. Шофьорите трябва да проявят малко търпение, докато приключим работа”, каза пред „Вяра” управителят на ВиК-Дупница инж. Илия Илиев.