Екстремно кино предлага през февруари традиционната кинопанорама Snow Cinema в Банско

Този месец Банско става център на екстремното кино с традиционната Кинопанорама „Snow Cinema – филми за ски и сноуборд”, съобщиха от пресцентъра на общината. От 20 до 22 февруари от 19 часа в киносалона на Посетителския информационен център в курортния град ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд.
В рамките на три дни любителите на екстремното кино ще могат да се насладят на осем филма от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия. Акцент в програмата е канадският филм “Този планински живот”, който взе наградата на журито на Банско филм фест 2019, посочват от общинския пресцентър. В програмата са включени чисто екстремни филми, които представят предизвикателствата пред волята и духа, както и теми за планинарската култура и зимните спортове като начин на живот, допълват от там.
Традиционната кинопанорама се организира от община Банско и Сдружение “Международен фестивал на планинарския филм”, а входът е безплатен, уточняват от пресцентъра на общината.