Служителите на предприятието продължават да изпълняват работните си задължения.
  • Районната прокуратура в града протестира мярката за неотклонение „гаранция“, определена за управителя на предприятието Кольо Илиев

Служителите във „Феникс Дупница” продължават да изпълняват своите работни задължения, показа проверка на Инспекцията по труда – Кюстендил.
Експерти от Областната дирекция са посетили предприятието в сряда и са се запознали с документацията на място. Проверката ще продължи и в следващите дни.
„Към днешна дата служителите на предприятието продължават да си работят. Бяхме на място, за да направим проверка. Предстои да се проверят още от документите на предприятието. В постоянен контакт сме с представител на дружеството и очакваме да ни предоставят още документация, за да продължим работата си”, коментира пред „Вяра” директорът на Инспекцията по труда в Кюстендил Валентин Златински.
Той допълни, че няма сведения за проблеми на работещите във фирмата, свързани със забавяне или неизплащането на заплати.
Същевременно стана ясно, че Районната прокуратура в Дупница протестира мярката за неотклонение „гаранция“, определена за управителя на „Феникс Дупница” Кольо Илиев, който беше обвинен за нерегламентирано съхранение на отпадъци.
Досъдебното производство срещу него е било образувано за извършено престъпление – управление на отпадъци не по установения ред, с което е създадена опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.
Припомняме, че на 5 февруари, сряда, при специализирана операция и в присъствие на всички контролни органи в района на град Дупница, до търговско дружество „Феникс Дупница“ ООД, са били установени отпадъци от разнородни материали с неустановен към момента вид и произход. В качеството на обвиняем е бил привлечен управителят на фирмата – Кольо Илиев.
В съдебно заседание на 10 февруари Районният съд в Дупница е оставил без уважение искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на обвиняемия. Вместо това му е била определена гаранция в размер на 10 000 лева.
Освен протеста Районна прокуратура – Дупница е внесла в съда и допълнителни четири тома, съдържащи доказателства в подкрепа на направеното искане. То ще бъде разгледано от Окръжен съд – Кюстендил на 17 февруари.

Please follow and like us: