Ани Ковачева от Кюстендил посети Виена, срещна се на чай с британския посланик в Австрия

Ученичката от ПМГ спечели в конкурса „Посланик за един ден“ вечеря с посланика на Великобритания в България Н.Пр. Ема Хопкинс

 

 

Два незабравими и ползотворни дни преживя ученичката Ани Ковачева от Кюстендил. Тя бе на двудневно посещение във Виена като една от победителките в конкурса “Посланик за един ден”. Тя кандидатства с кратко видео на тема „Как бихте представили България на световната сцена“.

Посещението във Виена цели да запознае осемнайсетте победителки с международната дипломация. “Първият ден премина с визита на Организацията на обединените нации (ООН) във Виена и посещение на британската резиденция. Където по време на следобеден чай имахме възможността да се срещнем с британския посланик в Австрия, Лий Търнър, първи секретар на кабинета на посланика, Майкъл Дейвидсън и представители на различните посолства във Виена. Също така имахме удоволствието да се насладим на лекция на тема “Жените в ООН” от посланика на Мексико Н.Пр. Алисия Масиу”, споделя на страницата си в социалната мрежа Ани.

Тя изрази огромните си благодарности на британското посолство в София и посланик Ема Хопкинс за организацията на това страхотно събитие. Заедно с останалите победители са били на следобеден чай и посещение на британската резиденция, а в края на първия ден е била на вечеря с посланика на Великобритания в България Н.Пр. Ема Хопкинс.

“Вторият ден от посещението във Виена премина с визита на българското посолство в Австрия. Посещение на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и Български културен институт “Дом Витгенщайн”, споделя още Ани, която е ученичка в 10-и „г” клас на Природо-математическа гимназия “Проф. Емануил Иванов” в Кюстендил.

Ани Ковачева отлично владее английски език и изнася открити уроци в офиса на сдружение ЛАРГО с ученици от ромския квартал “Изток”. Доброволците на сдружението, каквато е и Ани, обучават ученици от 1-ви до 7-и клас на основни знания по английски език. Инициативата за обучение на деца се провежда от две години по идея именно на Ани.