Дупнишки борец със сребро в Рим, плаче след финала

Даниел Александров постигна най-големия успех в спортната си кариера до момента

 

28-годишният дупничанин спечели третия си медал от европейски първенства по борба класически стил. След бронза в категория до 80 кг от Рига 2016 и същото отличие в категория до 82 кг от Каспийск 2018, Александров се окичи и със сребро от Европейското първенство в Рим. Българинът загуби с 1:2 точки от Рафиг Хюсейнов от Азербайджан, който е сребърен медалист от Световното първенство през миналата година.

Финалната среща започна равностойно, но азербайджанецът получи първата точка в срещата заради пасивност на нашия борец. Александров успя да удържи атаките на съперника си, когато беше поставен в партер. Дупничанинът започна втората част също с точка за пасивност на своя съперник. Последната точка в срещата отново беше в полза на Хюсейнов за пасивност на българина. В края на срещата Александров беше видимо уморен и силите му не стигнаха за нова атака, която да му донесе европейската титла.

Даниел Александров се разплака след финала, защото бе на косъм от титлата, но съдийското решение го лиши от златния медал./БНР