„Вихрен” приключи контролите си с победа над „Саса” (Каменица)

Последната си седма контрола от зимната подготовка мъжкият отбор на „Вихрен” (Сандански) с наставник Здравко Лазаров изигра срещу „Саса” (Каменица), Северна Македония, и победиха с 3:0. Санданският тим се отличи с пълно превъзходство на терена, но за жалост то се изрази в отбелязване на само три попадения. В 19-ата минута след шут на Николай Георгиев Атанас Чепилов промени посоката на топката в мрежата на гостуващия тим за 1:0. Десет минути по-късно Александър Якимов центрира в наказателното поле на македонския тим и привлеченият от „Беласица” (Петрич) Васил Божинов изпрати топката в противниковата мрежа за 2:0. До края на първата част на срещата Атанас Чепилов и Методи Костов не успяха отблизо да излъжат стража на гостите.

Второто полувреме премина отново под диктовката на домакините от „Вихрен”. Третото попадение в срещата отбеляза Даниел Златков с глава след центриране на Димитър Петков-Макето в наказателното поле на гостите. До края на срещата продължи обсадата пред противниковата врата, но до отбелязване на нови попадения така и не се стигна. През това полувреме в игра за отбора на „Вихрен” влязоха Владимир Кабранов, Иван Чалъков, Иван Лазаров и момчетата от ДЮШ на клуба.

Веднага след срещата Здравко Лазаров пусна в почивка футболистите на „Вихрен” до понеделник следобед.

Равносметката след изиграните седем контроли през зимната подготовка на отбора на „Вихрен” е следната: три победи – срещу U-19 на „Левски” (София) с 1:0, „Перун” (Кресна) с 4:1 и северномакедонския „Саса” (Каменица) с 3:0, равенство 1:1 срещу „Лудогорец-2” (Разград) и загуби от „Струмска слава” (Радомир) с 1:2, „Кариана” (Ерден) – с 0:2 и „Пирин” (Разлог) – с 1:2.