Със съдействието на депутата Радослава Чеканска е осигурена вода за питейни и битови нужди на жителите на дупнишкото село Палатово. След няколкоседмично безводие кметът на Палатово Христо Костадинов и негови съселяни се обръщат за помощ към народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска. Депутатът се отзовава веднага и провежда среща с министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

„В четвъртък се срещнах с министър Димитров и го запознах с казуса в с. Палатово. Помолих за съдействие, за да бъде решена кризата с безводието, докато се изгради водопровод към населеното място. Той веднага пое ангажимент“, обясни Радослава Чеканска.

Министърът на околната среда и водите се заема с казуса и отново е подадена питейна вода за селото, в което живеят малко над 100 души. Така в рамките само на един ден помпите са пуснати, за да се качи вода към резервоарите на населеното място. „Кризата с безводието е решена на този етап, за което благодаря от мое име и от името на жителите на Палатово на министър Емил Димитров“, изказа благодарност Чеканска. Село Палатово няма алтернативен водоизточник и за да бъде решен окончателно проблемът с безводието, предстои изграждане на водопровод към населеното място.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0