„Изтребител” и „Струмяни 2005” завършиха 1:1 в Ново Делчево

Футболният отбор на „Изтребител”

Контролен мач на ниво „В” група изиграха отборите на „Изтребител” и „Струмяни-2005” на отлично подготвения терен в Ново Делчево. До 30-ата минута се играеше предимно в половината на тима от Струмяни. Илия Чакалов на два пъти и веднъж Васил Захариев не успяха отблизо срещу вратаря на гостите Александър Седелчанов. В 31-вата минута Илия Атанасов изведе отляво Васил Захариев, той напредна с кълбото, центрира удачно в наказателното поле на гостите и там Илия Чакалов с крак отклони в мрежата зад Александър Седелчанов за 1:0. При поредна контраатака на домакините Илия Чакалов я завърши с красиво попадение за 2:0. За жалост попадението не бе зачетено, като главният арбитър видя вдигнат флаг за засада.
Последва разправия между футболисти на домакините и арбитъра и моментът бе използван умело от футболистите на Струмяни. Вратарят Александър Седелчанов изрита топката към Радослав Пецанов и той в 39-ата минута я изпрати в мрежата на домакините за 1:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
През втората част на мача играта продължи да бъде приятна и изпълнена с доста интересни ситуации и пред двете врати. На два пъти Илия Чакалов изскочи сам срещу вратаря Александър Седелчанов, веднъж и Благой Илиев, но не успяха да го преодолеят. До края на срещата Атанас Колин и Илия Атанасов не успяха да изпратят топката в мрежата зад вратаря на гостите отблизо.
„Независимо от равенството аз съм доволен от играта на момчетата, на които гласувах доверие. Непростимите пропуски и съдийските безобразия ни лишиха от победата. През втората част на мача нашият вратар Божидар Василев прояви майсторство и не допусна отбелязване на гол от страна на футболистите на гостуващия тим”, сподели Атанас Балкански – старши треньор на „Изтребител”.