Новото Sorento: по-уверено и по-зряло от всякога

КИА Моторс Корпорейшън днес разпространи първи официални снимки на изцяло новия модел Соренто, няколко седмици преди премиерата му по време на международния автосалон в Женева 2020 г.

Концепцията ‘изискана дързост’ вдъхнови дизайнерите на марката, чиято цел бе да запазят стабилното и внушително излъчване на модела, добавяйки доза съвършенство и елегантност. По-стилен от всякога, впечатляващият екстериор на Соренто инкорпорира отсечени линии и обемни повърхности, които го отличават от неговия предшественик. С осъвременени геометрични детайли и издължени пропорции, дизайнът на новия модел е по-уверен, по-зрял и по-желан от всякога.

Самоувереното излъчване на Соренто е подчертано от интерпретираната по нов начин емблематична фамилна решетка ‘тигров нос’. Разширената и по-експанзивна решетка хармонично прелива в интегрираните предни светлини.  Фаровете се отличават с нова форма ‘тигрово око’, добавяйки нов фокус върху цялостната визия на новия модел.

В профил пропорциите на Соренто са оразмерени така, че моделът да изглежда по-дълъг с по-къси предни и задни надвеси и удължено междуосие. Линията, която започва от предния капак, преминава през извивките на калниците и се простира по протежение на профила на Соренто, се влива в новите вертикални задни светлини.

Проектиран и конструиран, така че да устои на всякакви предизвикателства, четвърто поколение от широко популярния модел на КИА Соренто ще осъществи своя дебют на 3-ти март тази година./autobild.bg