За първи път в Радомир показват ценни документи и снимки, свидетелстващи за делото на Васил Левски

  • Пътуващата изложба „Посветен на Отечеството” е на Национална библиотека “Св. св. Кирил и Методий”

  • Фанфарният оркестър и ученици от ОУ “Христо Смирненски” ще изпълнят музикално-поетична програма в памет на Апостола в сряда

 

Официално ще почетат Апостола на свободата Васил Левски в Радомир. За 147-ата годишнина от гибелта му в града пристига специална пътуваща експозиция на Национална библиотека “Св. св. Кирил и Методий”. Ценни библиографски документи и снимки, свидетелстващи за делото на Васил Левски, се показват за първи път в Радомир.

Експозицията “Посветен на Отечеството” в подредена в изложбената зала на Общински исторически музей-Радомир.

На 19 февруари (сряда) от 11,00 часа на площад “Свобода” започва официалната програма по повод 147-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. Фанфарният оркестър и ученици от ОУ “Христо Смирненски” ще изпълнят музикално-поетична програма в памет на Апостола. Деветгодишната Антония Станкова от ОУ “Иван Вазов” в село Извор ще рецитира стихотворението “Обесването на Васил Левски”.

Венци и цветя ще поднесат кметът на община Радомир Пламен Алексиев, председателят на Общински съвет-Радомир Светослав Кирилов, общински съветници, ученици от училищата на територията на общината, граждани.