” Марек Юнион-Ивкони” ще играе за чисти три точки в Кърджали

Момент от двубоя между двата тима през есента

„Марек Юнион-Ивкони” ще се изправи срещу „Арда” в мач от 16-ия кръг на Суперлигата. По програма срещата трябваше да се състои миналия петък, 14 февруари, но беше отложена с няколко дни. Причината за това беше вирусът, който върлуваше в състава на дупничани. Повече от половината налични състезатели на наставника Виктор Карагьозов бяха болни и тимът от Дупница поиска преместване на срещата, което беше уважено от „Арда” и от Националната волейболна лига.
Двубоят се явява задължителен за спечелване от дупнишкия клуб, ако иска да запази близка дистанция до Топ 4. В момента „Марек Юнион-Ивкони” се намира на пето място с актив от 28 точки (9 победи и 6 загуби). Домакините от Кърджали са на предпоследното 11-о място с едва 10 пункта, дошли след 3 успеха и цели 12 поражения.
В двубоя между двата тима през есента марекчани не срещнаха никакви затруднения и спечелиха с 3:0 гейма за около час. Надеждите на треньорския щаб в Дупница са за нова чиста победа с 3:0 или 3:1 гейма, която да донесе пълния комплект точки в битката за по-челно място в крайното класиране.
Срещата ще се състои на 19 февруари от 18,00 часа в зала „Арпезос”.