Барманката в клуба на хората с увреждания в Долна баня Елена Кошева спечели конкурс за вино

Второто място журито отреди на Гергана Миланова, третото си разделиха Веска Фърчова и Цветанка Груева. Специалната награда пък отиде при Адриана Благоева

 

Членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня празнуваха виното и любовта. Събрани в своя уютен клуб, присъстващите бяха поздравени от председателката инж. Светла Стоименова, която след като ги поздрави с хубавите празници, припомни накратко и за тяхната история и отбелязването й в днешно време. Извършен бе и традиционният ритуал по зарязването на лозето и поливането на лозовите пръчки с червено вино от домакини и гости.

Общо 15 бяха участниците в традиционния конкурс за най-добро домашно вино, а компетентното жури от трима специалисти – Райна Деянова и Маргарита Лазарова – техноложки във Винпром-Долна баня и журналистът Любомир Кузев, имаха нелеката задача да определят най-добрите майстори за годината.

В крайна сметка след дългата дегустация бяха отличени и наградени баш майсторките на домашно бяло и червено вино.

Първото място бе за барманката на клуба Елена Кошева, второто място журито отреди на Гергана Миланова и третото си разделиха Веска Фърчова и Цветанка Груева. Специалната награда пък отиде при Адриана Благоева. Всички наградени и всички участници получиха специални грамоти и предметни награди от ръководството на сдружението и лично от председателката инж. Светла Стоименова.

От Винпром-Долна баня всеки от присъстващите на тържеството получи по една бутилка от собственото си производство, а пък по една валентинка с бонбона от децата от Центъра за обществена подкрепа с ръководител Цветанка Сестримска.

Празничният следобед бе изпъстрен с рецитация на любими любовни стихове, както и песни за виното и любовта и, разбира се, с много наздравици и пожелания за здраве и дълголетие.

Да сподели празника на членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица”, бе дошла и председателката на Общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова, която след като поздрави всички присъстващи, направи и скромен подарък за клуба. Сред празнуващите бе и заместник-директорката на Средното училище “Неофит Рилски” Адриана Благоева.