Експертите разясниха в Банско условията по схемите за директни плащания в Кампания 2020

В рамките на Националната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите за директните плащания през 2020 г. в Банско беше екип от МЗХГ, воден от зам.-министър Янко Иванов.
В Туристическия информационен център в Банско дойдоха много земеделски производители, животновъди и пчелари, за да разберат какви са новите моменти в условията по схемите за директни плащания, предстоящото в законодателството в сектор „Животновъдство“ и каква ще бъде Общата селскостопанска политика след 2020 г.
„Какви са възможностите за настоящата година и какво се планира за Общата селскостопанска политика след 2020 г. – това са въпроси, които вълнуват моите съграждани – земеделски производители, и нас като общинско ръководство. Имаме нужда от тази информация и от съдействие в процедурите за получаване на средства от производителите”, заяви кметът на община Банско Иван Кадев, който откри срещата.
Експертите разясниха условията по схемите за директни плащания в Кампания 2020, предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони за настоящата година, новите моменти в законодателството в сектор „Животновъдство” и Общата селскостопанска политика след 2020 г.