Намериха телата на двамата старозагорци, изчезнали под връх Ботев

Бащата и синът са починали от премръзване

 

Намериха телата на двамата старозагорци, изчезнали под връх Ботев. Бащата и синът са открити от дългогодишния спасител Тодор Мечкарев от Калофер. Телата са намерени тази сутрин в местността Паниците. Мъжът и момчето са починали от измръзване.

На 18 февруари Тодор Мечкарев е бил в местността, като забелязал нещо подозрително и е споделил със служител на Планинската спасителна служба в Пловдив. Тази сурин Мечкарев е отишъл да провери и намерил телата в сухо дере.

По думите му те са се укривали зад счупено дърво, но след като са измръзнали, най-вероятно са паднали в дерето. В момента спасители са на място, за да извадят телата. Труповете ще бъдат транспортирани до Съдебна медицина-Пловдив за аутопсия. Припомняме, че на 4 февруари те са тръгнали към връх Ботев, но от късния следобед на 5 февруари близките им са изгубили връзка с тях. Веднага е започнала акция за издирването им. В помощ се включиха доброволци и военни и бяха използвани дронове и кучета. Акцията по издирването на 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му син Адриан беше прекратена на 9 февруари след 5 дни на търсене./ dariknews.bg