Броят на жертвите от коронавируса в Китай надхвърли 2000

Иран съобщи за първите два потвърдени случая на зараза с коронавируса

 

Броят на жертвите от новата епидемия от коронавирус в Китай достигна 2004-ма, след като за ден починаха още 136 души, съобщи „Франс прес”.

Новите заразени обаче намаляват за втори пореден ден – до 1749 души, което е най-малкият брой нови случаи за ден този месец.

Иначе заразените с коронавируса в Китай са общо 74 185.

Втори смъртен случай от новия коронавирус е бил регистриран в Хонконг, съобщи „Ройтерс”. Починалият е 70-годишен мъж, който е имал съпътстващо заболяване.

Междувременно агенция „Киодо” съобщи за нови 79 случая на заразени с коронавирус на круизния кораб „Даймънд принсес“ в японското пристанище Йокохама, с което общият броя на заразените достигна вече 621 спрямо 542 случая вчера. Това е най-големият брой на заразени извън Китай.

От днес над 500 пътници вече започват да напускат кораба, след като престояха две седмици на борда под карантина. На борда на кораба обаче все още остават повече от 2000 души, като някои от тях тепърва ще бъдат тествани за смъртоносния вирус.

Броят на заразените на круизния кораб само показва, че на този етап коронавирусът се разпространява до около 17% от хората, намиращи се в затворена среда.

Иранските власти потвърдиха днес два случая на заразени с новия коронавирус, които са първите в страната, предаде „Асошиейтед прес”, като цитира иранската агенция ИСНА, според която има и неуточнен брой други лица, за които се подозира, че са заразени и те са поставени под карантина.