Комплекс за здравни услуги и обществено обслужване в Кюстендил продаден за 251 550 лева

Сградата за здравни услуги и обществено обслужване
  • “Факт е, че има частен инвеститор и се надяваме да реализира своите полезни намерения за града”, каза кметът Петър Паунов

 

Община Кюстендил привлякла нов инвеститор. За това съобщи пред журналисти кметът Петър Паунов. Става въпрос за проведен открит търг с явно наддаване за сградата на бръснаро-фризьорския салон, намиращ се срещу Чифте баня. Комплексът за здравни услуги и обществено обслужване е продаден за 251 550 лева.

Съгласно решение на Общинския съвет началната тръжна цена е била 129 000 лева. За търга са били закупени седем тръжни документа, но на самия търг са се явили петима души. Един от тях е обявил сумата от 251 550 лева.

“Очакваме дали ще бъде изплатена останалата част от сумата, тъй като до момента е внесен депозит от 12 900 лв. Стъпката за наддаване бе 6450 лв., а самото наддаване е било в 19 стъпки. Сградата не може да бъде достроявана, надстроявана. Самата тя е в резерват. Разгънатата застроена площ е 270 кв. м, а 180 кв. м е самата сграда. Факт е, че има частен инвеститор и се надяваме да реализира своите полезни намерения за Кюстендил”, каза Петър Паунов. Очаква се до месец-месец и половина да бъде внесена и останалата част от сумата.

Едно от условията към спечелилия търга е да не се променя предназначението на сградата и тя трябва да бъде използвана като комплекс за здраве, за красота и обществено обслужване.