Ученици дариха парите си за лекарства на възрастна жена

Учениците от 4-ти „а“ клас при СУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Крупник с класен ръководител Павлина Чифлигарова трогнаха с благороден жест възрастна жена от симитлийското село. Децата събраха всичките си дневни пари и верни на девиза си “Нека доброто започне от нас!”, изненадаха баба Бонка Ружинска с посещението си. Те й връчиха плик със събраната сума от 50 лв., с които жената ще закупи този месец своите лекарства.

Възрастната жена не можа да скрие сълзите си от доброто, което направиха четвъртокласниците. „Имате златни сърца, благодаря ви много! Да сте живи и здрави, да сте успешни! Тъкмо тези дни трябваше да си купя лекарствата. Тези пари ще ми стигнат, за да си ги взема всичките”, сподели развълнуваната Бонка Ружинска.

Децата я увериха, че не са сторили нищо кой знае какво. След като дариха парите, учениците изнесоха рецитал на баба Бонка със стихотворения за доброто, като я накараха да се чувства специална и значима. Хлапетата пък се трогнаха от нейните сълзи, а тя ги увери, че до края на дните си ще помни благородната им постъпка.

Учениците от 4-ти „а” клас си тръгнаха от дома на баба Бонка доволни и удовлетворени, че са стоплили и зарадвали едно самотно човешко сърце.