Зимният курорт над Кюстендил събира на едно място около 400 млади спортни надежди

 Областният управител Виктор Янев и неговият заместник д-р Матей Попниколов бяха официални гости на откриването на осмия зимен олимпийски фестивал „Олимпийски надежди – Осогово 2020“. Домакин на двудневното зимно спортно първенство е ски и борд център „Осогово”. Зимният курорт събира на едно място около 400 млади спортни надежди на възраст от 11 до 16 години, които мерят сили в ски бягането, ски алпийските дисциплини и в сноуборда.

Янев и Попниколов се включиха и в церемонията по награждаване на победителите в първия състезателен ден от зимния спортен форум. Областният управител на Кюстендил и неговият заместник наградиха с медали и предметни награди първенците в състезанията по ски алпийски дисциплини и ски бягане. Призьорите при младите спортни надежди получиха поздравления от Виктор Янев за отличното представяне и спортсменското състезание. „Още много спортни успехи и завоюване на нови върхове ви пожелавам. Носете винаги хъс за победа в себе си“, пожела на участниците в „Олимпийски надежди – Осогово 2020“ губернаторът на Кюстендил.

Награди на част от победителите връчи и зам.-кметът по култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт в община Кюстендил – Светослав Василев.

Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“ са организаторите, които събират спортните таланти на страната в зимните дисциплини. И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст.

 

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0