Недохранено 3-годишно дете е с опасност за живота в Димитровград, разследват малтретиране

При медицинския преглед е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма

Недохранено 3-годишно дете е с опасност за живота в Димитровград, раследват малтретиране, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Районна прокуратура-Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишно дете. Разследването по случая се извършва от разследващ полицай.

На 19 февруари около 10,30 часа в града в болницата за лечение е постъпило 3-годишно момченце, което било придружено от 23-годишната си майка. Жената съобщила, че синът й е получил гърч. При медицинския преглед е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране. Майката посочила като причина за травмите падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в село в общината.

Детето е преместено за лечение в пловдивска болница, като има опасност за живота му. По досъдебното производство се извършва разследване за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител./ dariknews.bg