Общинските съветници от БСП с питане към директора на „Кюстендилска вода“ за режима в крайните квартали на града

Съветниците на БСП с питане за водния режим

Червените парламентаристи с покана към управителя на водното дружество да отговори на въпросите им на сесията на ОбС

 

Групата общински съветници от БСП-Кюстендил са отправили покана на сесията на ОбС, която е на 27 февруари, да присъства директорът на “Кюстендилска вода”. Причината е във връзка с въведения воден режим в някои крайни квартали на областния град. Червените съветници искат да получат отговори на няколко въпроса, касаещи кюстендилци. Става въпрос за кварталите „Запад“, „Осогово“ и „Могилата“, които в продължение на месеци имат режим на водата.

„В тази насока, предвид и липсата на снеговалежи през настоящия зимен сезон, жителите на общината с основание се тревожат да не се озовем в ситуация, наподобяваща тази на Перник.

Поканата с въпроси към управителя на водното дружество да отговори на сесията на ОбС.

Ето защо Ви каним да информирате нас и жителите на община Кюстендил за следното:

Очаква ли се да има недостиг на питейна вода на територията на община Кюстендил? Ако “да“, по какъв начин предвиждате да бъдат решени тези проблеми?”, се казва в писмото покана от групата общински съветници, което е адресирано до управителя на водното дружество с копие до председателя на ОбС- Кюстендил. От БСП се надяват директорът на “Кюстендилска вода” да присъства на предстоящата общинска сесия и да отговори на поставените въпроси.

Сред останалите въпроси на червените съветници са: Какви бяха причините в горепосочените квартали, за да са с режим на водата? Какво е състоянието на изградения преди около 30 г. авариен водопровод – „Скакавица”, защо същият не се ползва, както и ако в случая е налице извършване на умишленото му увреждане, потърсена ли е отговорност и установени ли са виновни за това лица?