ЧЕЗ Е ОТЛИЧЕНА КАТО ДЪЛГОГОДИШЕН И ЗНАЧИМ ПАРТНЬОР НА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА

За своя принос към каузата за подкрепа на деца в риск ЧЕЗ България получава поредна награда

ЧЕЗ България получи отличие за дългогодишен корпоративен партньор на SOS Детски селища България по време на специална церемония, в която бяха наградени най-значимите партньори на благотворителната организация. На събитието беше отбелязана и 30-ата годишнина на SOS Детски селища, в присъствието на висши мениджъри на корпоративните дарители

„ЧЕЗ има дългогодишна програма за подкрепа на младите хора в България. Чрез множество инициативи подпомагаме както децата в нужда, така и талантливите младежи, ученици и студенти. Това е не само корпоративна, но и наша лична кауза“, заяви Зорница Йорданова, директор „Продукти и покупка на електрическа енергия“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД.

ЧЕЗ подпомага младите хора чрез спонсорства, дарения и доброволчески инициативи. Всяка година се провежда конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, чиято цел е да подпомогне най-талантливите дванайсетокласници в професионалните гимназии в Западна България. Вече две години се предоставя и стипендия на студенти, а през 2019 година бе връчена и първата стипендия за деца, лишени от родителска грижа.

Служителите на компаниите от Групата ЧЕЗ в България също редовно организират доброволни дарителски инициативи, средствата от които предоставят на организации, полагащи грижи за деца в нужда. През миналата година служителите дариха над 3500 лева на фондация „За нашите деца“.