Севдалина Костова стана победител на кулинарен конкурс в Полето, Николай Манчев №1 в мезетата

Селото с най-много лозови масиви в община Симитли – Полето, за поредна година събра ценители, производители и приятели на голяма веселба. Винари и кулинарки си мериха майсторлъка в Полето. И тази година в симитлийското село Полето масите бяха отрупани – с вино, с погачи и майсторлъшки мезета.

Вятърът не попречи на хората да празнуват на площада.

Независими комисии отличиха “Най-хубаво червено вино” и “Най-хубаво бяло вино”, както и най-вкусните гозби в кулинарната изложба, подредена с много мерак. Дегустаторските комисии оценяваха храната и виното и с много затруднения, след тест на 16 червени и 12 бели вина, успяха да излъчат победители.

“Най-хубаво бяло вино” на 1-во място – Илиана Илиева, 2-ро място – Димитър Назъров и 3-то място – Методи Стойнев. 1-во място за най-хубаво червено вино с максимален брой точки спечели Георги Григоров, 2-рото взе Крум Костов и 3-тото място остана за Георги Благов.

Прекрасните кулинарни умения на жените тази година бяха представени по зашеметяващ начин. Първото място за тестено изделие бе дадено за Севдалина Костова, второ място Илияна Христова, трето място Николина Костова. За сладкиши 1-во място взе Златка Ангелова, второ място бе връчено на Стефанка Бойчева и 3-то място на Росица Манчева. За мезе 1-во място се присъди на Николай Манчев, 2-ро на Росица Костова и 3-то на Илияна Христова.

С огромни благодарности към всички, дошли на празника, кметът покани всички на дансинга за дълги и весели хора и вдигна наздравица с всеки. Скарата не спираше да пуши, а около нея беше притегателният център, че вино без мезе не може. Голям огън запалиха на площада, та да може веселбата да продължи до късно.