„Марек Юнион-Ивкони” загуби драматично от водача в Суперлигата

Дупнишкият клуб показа характер, но претърпя поражение с 2:3 гейма от „Нефтохимик 2010” у дома

„Марек Юнион-Ивкони” загуби драматично с 2:3 (16:25, 25:17, 21:25, 25:18, 10:15) гейма от водача в първенството „Нефтохимик 2010” в изключително оспорван мач.
В дупнишката Спортна зала двата тима не се отказаха до последно да гонят победата и предоставиха на феновете много качествен волейбол.
Гостите започнаха срещата много силно и поведоха в резултата след убедителен първи гейм. Във втората част дупничани увеличиха оборотите и успяха да я затворят при 25:17 в своя полза. Третият гейм премина изцяло под диктовката на бургазлии, които си осигуриха комфортен аванс рано и задържаха преднината си. Възпитаниците на старши треньора Виктор Карагьозов обаче показаха съвсем различно лице в четвъртия гейм и излязоха на игрището преобразени. С много характер и силна игра дупничани взеха частта с 25:18 и докараха ситуацията до пети гейм.
В решителния тайбрек битката беше точка за точка, но в средата му тимът от Бургас изкова успеха си, повеждайки с 3 точки. В крайна сметка „Нефтохимик 2010” победи с 15:10, което му донесе 15-ата победа в Суперлигата и запази първото му място в класирането.
„Марек Юнион-Ивкони” остава на пета позиция в таблицата с 29 точки (9 успеха и 8 поражения). В следващия кръг дупничани гостуват на „Дунав” в Русе.