В Благоевград откриха базар на мартеници, изработени от деца и възрастни с увреждания

Базар на мартенички бе открит официално във фоайето на община Благоевград. Мартениците са изработени с много старание и любов от деца и възрастни с увреждания.

Инициативата е традиционна и цели от една страна социализацията и доразвиването на уменията им, а от друга – набавяне на средства, с които да се закупят материали за часовете по трудотерапия.

За да подкрепят добрата инициатива, в базара се включиха кметът инж. Румен Томов и заместникът му д-р инж. Василиса Павлова. В организирания от общината базар на мартеници участват потребители на социални услуги от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „Искра“, Защитено жилище „Струма“, Защитено жилище „Слънчев дом“.

В инициативата ще се включат и Звено „Психосоциална рехабилитация, ресоциализация и трудова терапия“ към Център за психично здраве – Благоевград с управител д-р Николай Янакиев. Базарът е в партньорство с Движение “Ние, жените” – Благоевград. Всеки, който желае, може да закупи мартеници за своите близки и любими хора.