Иновации в обучението по физическо възпитание демонстрираха в симитлийско училище

Открит урок за представяне на добри практики в обучението по Физическо възпитание и спорт бе проведен в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли. Учениците от 9-и „а“ клас и техният преподавател Кристиян Крушов впечатлиха гостите си, като проведоха един интересен и иновативен учебен час.

В рамките на урока, който бе по волейбол на тема „Задълбочено разучаване на взаимодействието между нападател и разпределител. Работа за качество, бързина на реакцията” учениците активно се включиха в процеса на преподаване и обучение.

Прилагането на различни методи и средства в обучението, загрявка, провеждане на различни колективни упражнения с конуси и волейболни топки, както и игра допринесе за повишаване на интереса и работата на учениците в учебния час, които показаха не само отлични знания по темата, но и добри спортни умения, с които впечатлиха домакините, ръководството на училището и техните преподаватели.

Разчупване на традиционното преподаване е един от основните фактори за постигане на добри резултати в училище, това дава възможност за стимулиране на интеракцията между ученици и преподаватели, а самите ученици стават по-независими и се стремят към реални знания и умения, а не просто към получаване на оценки.

На открития урок присъстваха ръководството на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли – Т. Янкова, Й. Памуклийска, Дафков. Специални гости бяха зам.-кметът Евгения Георгиева и Борислав Иванов – старши експерт по Физическо възпитание и спорт в РУО-Благоевград. Присъстваха още учителите от цялото обединение „Споделени добри практики“ по ФВС, Музика, Изобразително изкуство, Технологии и Предприемачество, както и учителят по ФВС Георги Стоянов от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново.