Забранено е провеждането на масови мероприятия в община Трън заради коронавируса

В Брезник е отменено тържеството за 3 март

 

Кметът на Трън Цветислава Цветкова забрани провеждането на масови мероприятия на територията на общината с цел предотвратяване на опасността от епидемично разпространение на коронавирус.
Отменят се концерти, тържества, спортни мероприятия, конкурси, организирани събития, свързани със струпване на хора на обществени места.

На директорите на СУ „Гео Милев” и детска градина „Ален мак” е разпоредено да не допускат деца със симптоми на вирусни заболявания. Всички деца, пътували през последния един месец, трябва да минат на преглед при личните си лекари и в случай на нужда да бъдат поставени под карантина.

Ограничава се достъпът на външни лица в детската градина, училището и до социалните заведения на територията на общината.

В съседната община Брезник със заповед на кмета Васил Узунов е отменено общоградското тържество по случай националния празник 3 март.

По информация на БНР на този етап няма условия за разкриването на медицински пункт на ГКПП „Стрезимировци“. За съществуването му са необходими две помещения – за  медицинските служители и за изолатор. Трябва да се изясни и кой ще обезпечи медицинския пункт, тъй като в Трън няма болница, а само Спешен център. Той разполага с един екип, който обслужва 52 населени места. РЗИ-Перник пък има само 18 здравни инспектори.