Малко голове и доста изненади донесе 19-ият кръг на ЮЗ трета лига

Футболисти на „Септември” (Симитли) и на „Ботев” (Ихтиман)

Отборът на „Септември” (Симитли) все още без загуба в първенството

 

17 гола, от които 7 за домакините и 10 за гостите, бяха отбелязани в осемте изиграни срещи от 19-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига по терените на Югозападна България.

В Ботевград местният „Балкан” загуби тежко с 0:5 от намиращия се в отлична форма отбор на „Оборище” (Панагюрище). Две попадения отбеляза петричанинът Васил Тачев, който вече е с 10 гола в актива си, две Георги Георгиев и едно – Георги Нетов.

В Своге местният „Спортист” победи временния водач в таблицата „Миньор” (Перник) с гол на Даниел Васев. Тази среща беше от изключително голямо значение и за двата отбора. Възпитаниците на Юри Васев – да се отдалечат още повече от следващите го отбори, но това така и не се случи. Под ръководството на новия си треньор Георги Станков и с привлечени нови футболисти със стаж в професионалната лига отборът на „Спортист” спечели три точки и вече дели третото място с 37 точки с „Вихрен” (Сандански).

В Доброславци местният „Надежда” завърши при нулево равенство с ФК „Кюстендил” от едноименния град. През първата част на мача по две голови положения проиграха и двата отбора. Веднъж от фаул Атанас Кръстев от отбора на домакините уцели гредата зад стража на гостите. В интерес на истината и възпитаниците на Николай Николов-Чезето на няколко пъти изскочиха срещу вратаря Слави Матин, но не успяха да го преодолеят.

В Кресна местният „Перун” загуби от „Ботев” (Ихтиман) с 0:1 с гол на Костадин Кафтанов в 35-ата минута. При това положение четата на Валери Свиленов се отдалечи далеч над зоната на изпадащите. Загубата на отбора на „Перун” ги закотви яко на дъното на таблицата и те се очертават като сигурен изпадащ от групата.

В Петрич „Беласица” загуби от втория във временното класиране „Септември” (Симитли) с 2:0. Головете за отбора на гостите бяха дело на Кирил Николов и най-добрия футболист на терена в срещата Китан Василев. Около 1000 зрители напуснаха твърде разочаровани трибуните на стадион „Цар Самуил” заради слабата и безлична игра на техните любимци от „Бела”. Всичко това стана този път пред очите на кмета на общината Димитър Бръчков, който още с встъпването си в длъжност осигури финансово клуба, но засега не се чувства благодарност от обратната страна. Футболисти, пожелали анонимност, споделиха, че от двете загубени срещи са ощетени с по 500 лева заради техни колеги, които правят подаръци на противниковите отбори и трудът на останалите отива на вятъра. В събота отборът на „Беласица” почива по програма.

В Разлог местният „Пирин” победи „Сливнишки герой” (Сливница) с 1:0 с попадение на Николай Хаджиниколов-Хаджи  от дузпа в 40-ата минута. При това положение възпитаниците на Христо Джоджов вече са 13-и във временното класиране със спечелени 17 точки, отдалечавайки се от опасната зона.

В Етрополе местният „Чавдар” победи „Рилски спортист” в отложен мач заради падналия сняг с 4:1. И четирите гола на възпитаниците на Красимир Стоев отбеляза Николай Григоров през второто полувреме. При резултат 2:1 Ивайло Захариев от отбора на гостите успя да намали, но груби грешки на вратаря им и неточната стрелба на нападателите доведоха до тази незаслужена загуба на база показаната на терена игра.

В Сандански местният „Вихрен” разочарова ръководството с равенството 1:1 срещу намиращия се на последните места в таблицата отбор на „Марек” (Дупница). Тук, разбира се, и шансът не бе на страната на домакините, след като още в началото на мача голмайсторът на „гладиаторите” Методи Костов не успя да реализира отсъдената дузпа. По-късно двата отбора си отбелязаха по едно попадение след точни удари на Методи Костов за „Вихрен” и колумбиеца Аривас за „Марек”. Загубените две точки от страна на санданските футболисти оставиха отбора да дели третото място със „Спортист” (Своге).