Опашки за талони пред Пътна полиция в Благоевград

Пътните полицаи започнаха масирани проверки за спазването на наредба, според която монтирането на системи за работа на двигателя с пропан-бутан или метан трябва да се отрази в талона на колата. Наредбата не е нова, тя е в сила от 2014 година, но се оказва, че малко от водачите на МПС-та знаят за нея. За неспазване на това изискване е предвидена глоба в размер на 150 лева.

За да избегнат санкциите, мнозина собственици на автомобили се сетиха, че трябва да подменят старите газови бутилки и да направят промени в големия талон, които да отразяват, че автомобила ползва газ.

В сряда сутрин около 20 души чакаха пред гишетата на сектор „Пътна полиция“ в Благоевград. Всеки от тях, за да актуализира талона на превозното си средство.

Необходимите документи за процедурата по актуализирането на талона са: протокол от оторизиран сервиз за монтажа на бутилката (от 10 до 50 лв.); талон от контролно-технически пункт, който да удостоверява, че газовата уредба е годна за експлоатация (около 40 лв.); документ за самоличност и „Гражданска отговорност”. /БНР