Млад мъж от Кюстендил със съмнение за коронавирус беше настанен в изолатора на дупнишката болница

Дете от областния град с грипоподобни симптоми е откарано директно в Инфекциозната клиника в София

Млад мъж от Кюстендил със съмнение за коронавирус беше приет в дупнишката общинска болница. Съвсем скоро той е пристигнал от Милано, където е едно от огнищата на вируса COVID-19 в Италия. Кюстендилецът е имал грипоподобни симптоми и сам се е обърнал към личния си лекар, след което е бил транспортиран със специализирана линейка до МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД.
„Мъжът от Кюстендил е третият случай със съмнение за коронавирус от този град, който настаняваме в нашата болница. Той се е прибрал вчера (б.а. – на 3 март) от Милано и е имал симптоми на грип – силни болки в мускулите и висока температура. Настанихме го в изолатора и му взехме всички необходими материали за изследване – както за коронавирус, така и за вирус от тип „Б”. Пробите вече са изпратени в Националната референтна лаборатория в София и очакваме резултати от тях”, каза пред „Вяра” д-р Крум Бонев от общинската болница в Дупница.
Припомняме, че предишните две проби, направени на пациенти от Кюстендил, се оказаха отрицателни.
Стана ясно, че в областния град е имало и дете със съмнение за вируса COVID-19. Съгласно наредбите то не е постъпило в дупнишката болница, а директно е било транспортирано в Инфекциозната клиника в София, както се процедира с лицата под 18 години.