Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград с премиерен спектакъл

В премиерното заглавие участват двама от доайените на благоевградския театър – Нина Болгар и Андраш Кончалиев

 

Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград представя премиера на спектакъла „Тартюф“ от Жан Батист Молиер на 11 март. Сценичният вариант и режисура са дело на Дамян Тенев, завършил специалността „Актьорско майсторство“ в класа на проф. Красимир Спасов в НАТФИЗ, а по-късно и режисура.

Дамян Тенев ще представи съвършено нов прочит на класическата пиеса, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света. Театралният спектакъл съчетава в себе си впечатляваща актьорска игра и съвременна визия.

В премиерното заглавие участват двама от доайените на благоевградския театър – Нина Болгар, изпълняваща ролята на Госпожа Пернел, и Андраш Кончалиев, който ще се превъплъти в образа на Господин Лоял.

Коварният Тартюф е гост-актьорът Нено Койнарски, познат от малкия екран като Никола в сериала „Връзки”. За ролята на Елмира в спектакъла е поканена актрисата от трупата на Младежки театър „Николай Бинев”-София Ния Кръстева.

В спектакъла участват още Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Мартин Лазаревски, Теодор Куков, Гергана Цакова, Мариана Бонева.