Двама мъже със съмнения за коронавирус, приети в общинската болница в Дупница

  • Настанените с грипоподобни симптоми са се върнали от Италия, чакат се резултатите от изследванията им

  •  Във фейсбук пуснаха снимки на мизерни помещения в лечебното заведение

Двама души са настанени в болнично заведение в Дупница със съмнения за коронавирус, съобщиха от Областния медицински съвет в Кюстендил. Двамата мъже са хоспитализирани в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ –Дупница. И двамата са млади хора, пристигнали по-рано от Италия.

И при двата случая има наличие на грипоподобни симптоми. Едното лице е от град Дупница, а другото – от град Кочериново. Двамата са транспортирани към общинската болница с линейка на Центъра за спешна медицинска помощ. Взети са необходимите материали за изследване за COVID-19 и са изпратени в Националната референтна лаборатория в София, откъдето се очакват резултати. Всички изследвани проби досега от област Кюстендил са отрицателни.

Снимките, за които се твърди, че са от МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

Междувременно във фейсбук групата „Забелязано в Дупница”  са публикувани стряскащи снимки и видео, за които се твърди, че са заснети в Многопрофилната болница “Св. Иван Рилски” в Дупница. Снимките показват мизерни стая, тоалетна и баня в болницата, за които авторът твърди, че са част от отделението за прием на пациенти със съмнения за коронавирус.

“Това е отделението, в което ще се лекуват пациенти с коронавирус в Дупница”, пише Венцислав Георгиев.

Постът е коментиран от над 240 души.

Публикацията на Венцислав Георгиев

„Влизаш с коронавирус, излизаш с всички останали възможни болести”, казва Николай Караджов.

“Жалко е! Жалко за града ни, жалко за всички, на които им се налага да бъдат в това отделение!!! Жалко за професионалистите, макар неколцина, останали вече там!!!”, допълва Катя Димитрова.

Има и коментари, които оспорват твърдението, че заснетото отделение наистина се намира в дупнишката общинска болница. Някои от потребителите твърдят, че кадрите са от белодробното отделение на Транспортна болница, но други подчертават, че това не е от голямо значение. За да потвърди мястото, авторът на публикацията е добавил и снимки на сградата отвън, както и на залепена в коридора наредба за вътрешния ред, където се споменава името на МБАЛ “Св. Иван Рилски”.

В. „Вяра” потърси за коментар по темата прокуристката на лечебното заведение Мария Иванова, но тя не отговори на повикването по телефона. Ръководството на МБАЛ „Св. Иван Рилски” запазва правото си на отговор в изданието.