Отчетно събрание на БЧК в Долна баня

Тази година Софийската областна организация на БЧК проведе традиционното си отчетно събрание на изнесено мероприятие в Долна баня. То бе официално открито от зам.-председателя на НС на БЧК и председател на ОС на БЧК – София-област д-р Валентин Пеев. За водещ бе избран зам.-председателят на областната организация д-р Христо Христов. Специални гости от НС на БЧК бяха зам.-председателят на организацията проф. Здравко Маринов, зам. генералният директор д-р Славита Джамбазова и главният секретар д-р София Стоименова.

Партньорите ни от РДПБЗН-София в лицето на комисар Георги Иванов, от РЗИ – София-област в лицето на директора д-р Александър Златанов, кметове и представители на местната власт, директори на болници в областта, доброволци, служители и съмишленици не само уважиха с присъствието си събитието, но и се включиха с обратна връзка, поздравления и думи на приятелска признателност.

Както следва в дневния ред, първо беше изнесен отчет за дейността на организацията за 2019 г. с презентация, а д-р Пеев изненада присъстващите с вдъхновяваща реч, като призова всеки един от деятелите на БЧК да се включи, завършвайки отчета според личното си виждане и споделяйки мнение и препоръки. Така не само бе разчупена традиционната рамка на събранието, но и гостите бяха провокирани и вдъхновени да се включат.

Последва годишен отчет на Областната контролна комисия, приет бе план за работа на областната организация за 2020 г., както и бюджет за 2020 г. Обсъдени бяха организационни въпроси, след които последваха изказвания от официалните гости. Те приветстваха с възторг атмосферата на отчетното събитие, поздравиха организаторите и служителите на областната организация за добре свършената работа, отбелязаха значителния напредък във всички направления на червенокръстката дейност и пожелаха още много бъдещи успехи с вдъхновяващи крилати мисли. Специални подаръци от името на домакините от Долна баня връчи на всички кметът на общината Владимир Джамбазов.

Събитието завърши с инициатива на Младежкия червен кръст на БЧК-София област, и по-специално на младежите от Пирдоп, които връчиха свои картини като подаръци на гостите.