В Дупница събират пари за апарат за обдишване за общинската болница

Кампания за събиране на средства за закупуване на апаратура, необходима при лечението на заразени от корона вирус за общинската болница започна в Дупница. От МБАЛ „Св. Иван Рилски” вече са предоставили банкова сметка на инициатора на кампанията – Асен Кирилов, който има собствен бизнес.

„Правим всичко възможно в кампанията да могат да се включат и хора от чужбина, чрез PayPal  /пей пал/. Те също могат да помогнат”, каза Кирилов за „Вяра”.

„Всички сме много притеснени. В един момент може да се окаже, че апаратите, с които разполагат двете болници в града, не са достатъчни. Затова се обръщам към хората от Дупница, включително и живеещи в чужбина, да съберем средства, за да се закупят апарат за обдишване ( може и втора употреба ) и два перфизора /инфузиинна помпа/. Разговарях с лекари от болницата –  с д-р Евтимова от инфекциозно отделение, с медицинския управител д-р Бонев, както и с прокуристката Мария Иванова. Всички те приеха идеята и вече имам документ с номера на банковата сметка. Правим всичко възможно в кампанията да могат да се включат и хора от чужбина, които да направят преводи чрез PayPal  /пей пал/. Нека да помогнем и ние на хората, в чиито ръце е животът на нашите родители, деца и на нас самите”, призова Кирилов. Той изрично подчерта, че никой от болницата не е искал помощ, а инициативата е провокирана само за да се помогне на хората и болницата в града. Подчертано бе още, че всичко, свързано със събирането на необходимите средства, ще бъде абсолютно прозрачно. „Целият процес ще бъде напълно прозрачен. Парите ще се превеждат директно по сметката. Впоследствие ще бъде предоставена информация колко е събраната сума, като ще бъдат поканени медии”, увери Асен Кирилов.

Ето и банковата сметка:

Банкова сметка за дарения:
IBAN: BG15 IORT 8048 1089 5944 01
Банка: „ИНВЕСБАНК“ АД
BIC: IORT BGSF
Основание: Дарение – коронавирус